latinica  ћирилица
27/11/2021 |  16:12 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

U Prijedoru počela predizborna kampanja (VIDEO)

U Prijedoru je počela predizborna kampanja za prijevremene izbore za gradonačelnika postavljanjem prvih plakata kandidata.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

U izbornoj trci učestvuje 14 političkih subjekata.

Simboličnim lijepljenjem prvog predizbornog plakata, uz predstavljanje kandidata Slobodana Јavora, SNSD je ozvaničio početak kampanje za prijevremene izbora za gradonačelnika Prijedora. Јavora će u borbi za gradonačelničko mjesto podržati Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, SPS, DEMOS, NDP, NPS i Prva SDS.

- SNSD je sa svojim koalicionim partnerima opredijeljen za jednu zdravu i odgovornu politiku i to smo dokazali u proteklih 10 mjeseci. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske započeli smo i završili mnoge projekte u našem gradu - rekao je Јavor.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska stabilna i da on garantuje stabilnost i Prijedoru na čelu sa Slobodanom Јavorom, kandidatom za gradonačelnika.

- Zajedno sa koalicionim partnerima kandidovali smo ovog mladog čovjeka Slobodana Јavora u uvjerenju da može da pokrene i pruži novu energiju u komunikaciji, prije svega sa građanima, sa Vladom Srpske i u okviru institucija u Prijedoru da učini sve da imamo jasne vizije i planove - rekao je Dodik.

Početak kampanje ozvaničila je i koalicija "Za naš Prijedor", koju čine DNS, PDP i SDS. Njihov kandidat za gradonačelnika je Goran Predojević.

- Kroz ovu kampanju prezentovaćemo ono što želimo raditi u gradu Prijedoru. Ono što želim poručiti jeste da u Prijedoru više ništa isto biti neće i da Prijedor mora ići brže i odgovornije sa ljudma koji će ući u Gradsku upravu - istakao je Predojević.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić vjeruje u pobjedu Predojevića.

- On će biti gradonačelnik svih građana, jer ne dijeli Prijedor na "naše" i "njihove" - rekao je Nešić.

Kampanju je počela i nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Slađana Radaković koja je poručila da je rješenje za sve nezavisan čovjek, koji odluke donosi slobodno.

- Kao što znate, prvi sam nezavisni odbornik u Skupštini grada Prijedora, a to dokazuje da se raspoloženje građana promijenilo i da su spremni da biraju vanpartijske kandidate. Prijedorčani gotovo da nemaju šta da izgube - smatra Radakovićeva.

Izborna kampanja za prijevremene izbore za gradonačelnika Prijedora traje do 10. decembra. Pravo glasa na predstojećim izborima, prema podacima Centralne izborne komisije, ima oko 86.000 Prijedorčana.