latinica  ћирилица
27/11/2021 |  21:29 ⇒ 21:34 | Autor: SRNA

Vučić: Novu Srbiju niko ne može da zaustavi

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je večeras, na svečanoj akademiji povodom 13 godina od osnivanja stranke, da novu Srbiju niko ne može da zaustavi i da budućnost SNS i Srbije može da bude ujedinjavanje ljudi, naroda.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

- Posljednjih 10 godina smo radili na tome da se desi i rodi nova Srbija, da oživi, da se podigne, ojača, pronađe snagu, dostojanstvo i ponos i tu Srbiju niko ne može da zaustavi - poručio je Vučić članovima i simpatizerima SNS-a na proslavi 13. godišnjice stranke.

On je naglasio da je važno pokazivati odgovornost i ozbiljnost, ne pokazivati mržnju.

- Јer, suviše smo mali da bismo imali pravo na unutrašnje sukobe - istakao je Vučić tokom obraćanja u Štark areni.

On je rekao da predaja nije opcija i da nema nazad, niti povlačenja pred bilo kim, a pogotovo ne pred onima koji su zemlju uništili i urušili.

Vučić, koji je i predsjednik Srbije, rekao je da Srbija mora da bude otvorena u regionu i da je "Otvoreni Balkan" velika i važna ideja.

On je istakao da se pojedine zemlje u regionu hvale šta sve nabavljaju od naoružanja i kako će biti jače od Srbije, ali da još ne znaju šta će sve od oružja uskoro dobiti Srbija, i to mnogo brže od njih, prenose beogradski mediji.

- Srbija se naoružava samo zato da nas više niko ne bi ponižavao kao što je bilo prije - naglasio je Vučić.

On je potvrdio da se na idućoj skupštini stranke neće kandidovati za predsjednika stranke, ali da se nikada neće odvajati od SNS.

Vučić je dodao da je na današnjoj skupštini SNS prihvatio da pomogne stranci, da je vodi na sljedeće izbore, a onda je, kaže, vrijeme za neke druge, mlađe ljude.