latinica  ћирилица
28/11/2021 |  13:18 | Autor: SRNA

Mitrović: Svi projekti u interesu naroda mogu se realizovati

Ministar transporta i komunikacije u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je prilikom otvaranja mosta Bratoljub na Drini, između Srbije i BiH, te zajedničkog graničnog prelaza i carinskog terminala, da je ovo najbolji primjer da je moguće realizovati sve projekte koji su interesu naroda Srbije i BiH.
Vojin Mitrović - Foto: SRNA
Vojin MitrovićFoto: SRNA

Mitrović je podsjetio da je izgradnja mosta, simboličnog imena "Bratoljub" sastavljenog od početnih slova Bratunca i Ljubovije, koje ovaj most povezuje, trajala od oktobra 2015. do maja 2017. godine i da je izgradnju u cijelosti finansirala Srbija.

- Izgradnja mosta koštala je 499 miliona dinara sa PDV-om ili 13 miliona maraka. Nakon izgradnje mosta Republika Srpska je finansirala izgradnju prilaznog puta, ali je nastao problem u vezi sa izgradnjom graničnog prelaza - rekao je Mitrović.

On je tokom obraćanja naveo da nije bilo dovoljno sredstava i da je u tom trenutku Uprava za indirektno oporezivanje BiH imala oko deset miliona maraka za izgradnju graničnog prelaza.

- Kada je novi Savjet ministara preuzeo dužnost u BiH krajem 2019. godine, obezbijedili smo dodatnih 3,5 miliona maraka i nastavljene su aktivnosti oko ovog mosta, odnosno izgradnja zajedničkog graničnog prelaza i carinskog terminala počela je aprilu prošle, a završena krajem juna ove godine - rekao je Mitrović.

Mitrović je naglasio da je ovo prvi integrisani granični prelaz između Srbije i BiH, a njegova izgradnja koštala je 14,2 miliona KM uključujući i PDV.