latinica  ћирилица
28/11/2021 |  15:15 ⇒ 20:30 | Autor: RTRS

U ponedjeljak zahlađenje, kiša i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti hladno i oblačno sa kišom u Hercegovini i snijegom u višim predjelima, u Sarajevsko-romanijskoj regiji i na jugoistoku.

Ujutru i prije podne na planinama će padati snijeg, u nižim predjelima slaba kiša i susnježica, a na zapadu i u nižim predjelima ponegdje slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Od sredine dana i tokom popodneva u južnim predjelima jačaće padavine - na jugu Hercegovine kiša, a snijeg u višim predjelima, kao i u Sarajevsko-romanijskoj regiji i na jugoistoku.

Na jugoistoku se do večeri očekuje dalje jačanje snijeg, pa će se i u nižim krajevima formirati snježni pokrivač. U brdsko-planinskim predjelima će uz jak vjetar doći do pojave vijavica i snježnih nanosa.

Na sjeveru će biti pretežno suvo i oblačno tokom dana uz vrlo slabe padavine i to samo ponegdje.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, popodne i uveče će jačati. U Hercegovni i na planinama uveče će duvati jak, ponegdje i olujni vjetar.

Dnevna temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu do 11, a u višim predjelima oko nule. Uveče se očekuje nastavak zahlađenja.

U utorak, 30. novembra u višim predjelima na istoku ujutru će padati slab snijeg, a tokom dana se očekuje suvo i umjereno oblačno uz sunčane intervale.

Dnevna temperatura vazduha od nula do šest, na jugu do osam, a na planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Hladno uz mraz biće u srijedu, 1. decembra, ujutro, ponegdje i maglovito. Tokom dana umjereno oblačno uz sunčane intervale i malo toplije.

Magla će se ponegdje po kotlinama i oko riječnih tokova zadržati duži dio dana, pa će tamo biti i hladnije.

Dnevna temperatura vazduha od četiri do 11, na planinama i u mjestima sa maglom od minus jedan stepen Celzijusov.

Toplije sa sunačnim periodima najavljeno je za četvrtak, 2. decembar, ali će sa postepenim naoblačenje doći i kiša u južne i zapadne predjele. Na istoku će biti pretežno suvo. Počeće da duva umjeren do jak jugo.

Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 14, na planinama od četiri stepena Celzijusova.

Nestabilno sa kišom i pljuskovima danas je bilo u većini krajeva, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Bijeljina je u 13.00 časova bila najtopliji grad sa 18 stepeni Celzijusoavih, dok je na Bjelašnici izmjereno nula stepeni.