latinica  ћирилица
28/11/2021 |  18:50 ⇒ 21:31 | Autor: SRNA

Srđan Đoković: Novak vjerovatno neće igrati u Australiji pod ovim ucjenama

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, kako smatra njegov otac Srđan, vjerovatno neće igrati na Australijan openu zbog ucjena ili uslova da će pravo da igraju u Melburnu imati samo igrači koji su vakcinisani protiv virusa korona.

Direktor prvog Grend slema u sezoni Kreg Tili još jednom je juče poručio da će pravo igranja u Melburnu imati samo igrači vakcinisani protiv virusa korona.

- Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su sebi dali za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želio svim srcem jer je sportista, a i mi bismo to voljeli. Pod ovim ucjenama i uslovima, vjerovatno neće. Јa to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami - naveo je Srđan Đoković.

Komentarišući izjave Tilija da će učestvovati igrači vakcinisani samo priznatim vakcinama, Srđan Đoković je naveo da nije u redu što ne priznaju rusku i kinesku vakcinu, prenosi B92.

- Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svijet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljstvom - naveo je on.

Na teoretsku mogućnost boravka u karantinu, Srđan Đoković je rekao da može karantin.

- Ali, da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela, super su to smislili, neka onda igraju oni na turniru - dodao je Srđan Đoković.

On je istakao da je lično pravo svakog da li će se vakcinisati ili ne i da svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju.

- Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podijelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi - rekao je Srđan Đoković.