latinica  ћирилица
28/11/2021 |  19:27 ⇒ 20:07 | Autor: RTS

Protest zbog hapšenja građana tokom blokade puteva

Pod parolom "Stop režimskom nasilju" aktivisti pokreta "Ne davimo Beograd" održali su protestni skup na Trgu Republike. Okupljanje je organizovano kao reakcija na, kako kažu organizatori, nasilje i hapšenja građana širom Srbije, tokom blokade puteva.
Protesti u Beogradu - Foto: RTS
Protesti u BeograduFoto: RTS

Kao organizatori skupa potpisuju se "Ne davimo Beograd", Otvorena građanska platforma "Akcija", "Zajedno za Srbiju" i Ekološki ustanak.

Okupljeni zahtjevaju i hitno privođenje vozača bagera, kao i privođenje osoba koje su palicama i čekićem napali građane koji su protestovali u Šapcu.

Predsjednik stranke "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović zatražio je sa protesta "momentalno puštanje na slobodu" Dragana Milovanovića Crnog, koji je u Šapcu juče spriječio vozača bagera koji je krenuo na narod okupljen u blokadi saobraćaja, "kao i ime čovjeka koji je dao naređenje da se policija povuče, a nastupe batinaši".

Učesnici protesta krenuli su u šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije i traže da se pročita proglas o tome šta se desilo tokom jučerašnjih protesta.

Pored toga, organizatori su pozvali građane da sutra u 10 sati dođu u Loznicu gdje će biti održana sednica Skupštine opštine na čijem dnevnom redu je prostorni plan za projekat "Јadar".

Јuče su u nekoliko gradova Srbije održani protesti građana i ekoloških aktivista i jednosatna blokada saobraćajnica.