latinica  ћирилица
28/11/2021 |  20:09 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Pobjede pred Međunarodne mečeve

Tri meča drugog kola Prve lige Srbije u sjedećoj odbojci odigrana su danas u Banjaluci u fiskulturnoj sali Medicinske škole.
Sjedeća odbojka - Foto: RTRS
Sjedeća odbojkaFoto: RTRS

Tri meča drugog kola Prve lige Srbije u sjedećoj odbojci odigrana su danas u Banjaluci u fiskulturnoj sali Medicinske škole.

Odbojkaški klub invalida "Banja Luka" BG, je ostvario maksimalan učinak i pobijedio u dve utakmice, prva pobjeda zabilježena je protiv UOSI "Laktaši " BG sa maksimalnim rezultazom 3:0, a u drugom meču su takođe triumfovali protiv UOSI "Borac" iz NS rezultatom 3:1, dok su u međusobnom susretu, ove dvije ekipe, uspješnija bila "Banja Luka" BG!

- Ovo nam je dobra uvertira i zagrijavanje za međunarodnu scenu. Očekuje nas Liga Evrope krajem godine i sve naše snage, treninzi i rad su fokusirani ka tome. Prvenstvene utakmice kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbije koristimo da se što bolje pripremimo i uigramo za Ligu Evrope. Naravno da nam ovo nije prvi put da igramo međunarodnu scenu, ali se nadamo da uz pomoć našeg resornog Ministarstva, možemo bez problema da učestvujemo u najprestižnijem Evropskom takmičenju, naravno kada je u pitanju sjedeća odbojka za invalide - riječi su kapitena Đuran Dragana.

- Moram da napomenem da svi momci izuzetno rade i trude se kako na treningu, tako i na utakmicama što će se siguran sam pokazati u takmičenjima koja nas očekuju. Pored redovnog prvenstva Republike Srpske i Srbije, očekuje nas i međunarodni turnir u decembru koje je na zvaničnom takmičarskom kalendaru svjetske i evropske asocijacije sjedeće odbojke, a naš turnir je prepoznatljiv i po tome što ga organizujemo u sklopu obilježavanja Svjetskog dana invalida, treći decembar - rekao je trener OKI "Banja Luka" Draško Madžar.