latinica  ћирилица
28/11/2021 |  20:15 ⇒ 20:18 | Autor: SRNA

Šulić se nada jedinstvenom stavu na posebnoj sjednici NSRS

Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić smatra da bi posebna sjednica parlamenta Srpske o vraćanju oduzetih nadležnosti mogla da bude između 8. i 10. decembra i izrazio nadu da će poslanici pokazati jedinstven stav.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

Šulić je istakao da će tačan datum biti definisan kada se završi redovna sjednica, a to bi moglo da bude ove sedmice i da bi već u petak ili ponedjeljak mogli dogovarati tačan termin posebne sjednice Parlamenta Srpske.

On se nada da će imati jedinstven stav, istakavši da je ovo možda jedna od najvažnijih sjednica Narodne skupštine od njenog osnivanja.

- Mislim da bi za Republiku Srpsku bilo najvažnije da o tome imamo jedinstven stav da zajednički nađemo najbolje rješenje za Srpsku i njene građane - rekao je Šulić za ATV.

On je naveo da će svakom predsjedniku parlamentarne partije biti dozvoljeno da se obrati u trajanju do 10 minuta, jer se na taj način želi manifestovati demokratija.

Prema njegovim riječima, parlament je mjesto gdje treba da se diskutuje.

Šulić se nada da pojedini poslanici ovaj put neće napustiti sjednicu, jer se tako pokazuje nezrelost opozicije u Repulici Srpskoj.

- Svaka posebna sjednica je važna da pokaže jedinstvo, nažalost na prethodnoj posebnoj sjednici nije ga bilo. Nije bilo sluha kod opozicije, smatrali su da ne treba da imamo jedinstvo. Nadam se da će sada imati dovoljno sluha, prevazići neke lične animozitete i pokazati da su političari koje su birali građani Republike Srpske da zstupaju njene interese, a ne Sarajevo ili neke strane ambasade - rekao je Šulić i dodao da se neće odustati od posebne sjednice.

Šulić, koji je član Kluba poslanika SNSD-a, rekao da SNSD nikada nije bježao od dogovora, već od toga da se nekome nešto ovdje nameće, te podsjetio na nametanja u proteklom periodu.

- Mi smo izabrani od građana Republike Srpske i zastupamo njihove interese - zaključio je Šulić.