latinica  ћирилица
29/11/2021 |  07:13 ⇒ 07:14 | Autor: RTRS

Šamac: Održan koncert "Srcem za djecu Orahovca"

U Šamcu je sinoć održan humanitarni koncert "Srcem za djecu Orahovca" na kojem je prikupljeno 1.500 KM za mališane ove opštine na Kosovu i Metohiji.
Humanitarni koncert "Srcem za djecu Orahovca" - Foto: SRNA
Humanitarni koncert "Srcem za djecu Orahovca"Foto: SRNA

Predsjednik Kluba istoričara "Posavina" Maja Vidović rekla je da je ovaj klub inicijator večerašnjeg koncerta i izrazila zadovoljstvo što su imali priliku da prikupe novac i pomognu djeci u novogodišnjim i božićnim praznicima.

Ona je zahvalila svima koji su se odazvali.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, koji je u Srpskoj pokretač humanitarnih akcija za pomoć Srbima na Kosmetu, večeras je kao gost prisustvovao koncertu i rekao da je mnogo puta bio u Orahovcu i da djeca tamo žive teško.

Prema njegovim riječima, djeca u Orahovcu imaju do 300 metara kretanja koliko je dugačka ulica gdje živi oko 150 Srba, gdje imaju ambulantu i školu.

- Šamac, osim ove humanitarne akcije, mnogo godina učestvuje u svim akcijama Odbora kada je riječ o Kosmetu. Ova pomoć nije samo materijalna, ona je moralna kao znak da srpski narod na Kosmetu nije sam i da im je Šamac i cijela Republika Srpska naklonjena - istakao je Arlov.

Arlov je još jednom pozvao sve građane Srpske da pomognu do kraja godine da bude završena izgradnja Dnevnog centra "Podrži me 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Organizatori večerašnjeg koncerta, koji je održan u prepunoj Kino dvorani u Šamcu, je šamački Klub istoričara "Posavina", Centar za kulturu, Srpska pravoslavna crkva, Omladinska organizacija, Udruženje žena "Brvnik", Crveni krst, hor "Јeruvimi", štamparija "Grafiko" i drugi.

U programu su učestvovali kulturno-umjetnička društva "Šamac" iz Šamca i "Posavina" iz Crkvine, SPKD "Prosvjeta" iz Obudovca, Udruženje žena "Ivanin zlatni vez", Plesni klub "Princes", Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama, Јovana Milojević i recitatori.