latinica  ћирилица
29/11/2021 |  08:05 ⇒ 14:00 | Autor: RTRS

Cicović: Srpska i Srbija nastavljaju zajedničke projekte (VIDEO)

Srbija je najznačajniji investitor u Srpskoj, zajednički gradimo infrastrukturne projekte, zajednički koristimo prirodne resurse, rekao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Srpske u Srbiji, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Mlađen Cicović - Foto: RTRS
Mlađen CicovićFoto: RTRS

- Radimo na povezivanju auto-putem naša dva najveća grada Beograda i Banjaluke. U pripremi je dokumentacija za auto-put Beograd-Sarajevo, kao i izgradnja hidrocentrale Buk Bijela. Nema grada u Srpskoj u koji nije stigla pomoć iz Srbije - naglasio je Cicović.

On je istakao i značaj juče otvorenog mosta "Bratoljub" u Ljuboviji.

- Most "Bratoljub" u narednom periodu daće poseban pečat razvoju Podrinja, ali i ukupnim odnosima Srbije i Republike Srpske, prije svega robnog prometa, jer do sada imali smo samo dva prelaza u Višegradu i Zvorniku - naglasio je Cicović, dodavši da zajednički projekti Srpske i Srbije iznose oko 800 miliona evra.

Cicović je prokomentarisao i nedavni susret predsjednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

- Susret Putina i Vučića značajan je za naš narod, jer Srbija i Rusija imaju odlične odnose, saradnja na najvišem nivou, i sigurno da to ne može štetiti interesima Srpske. Dogovor oko cijene gasa i nas u Srpskoj sve je obradovao, jer znamo da se radi na povezivanju gasovoda Srpske i Srbije - istakao je Cicović.

Građani Srpske nemaju nikakve probleme oko ulaska u Srbiju.

- Idu novogodišnji praznici, svi naši građani mogu dolaziti kao što su i sada u Srbiju. U ugostiteljskim objektima mogu boraviti sa potvrdama o vakcinaciji u Srpskoj, kao i građani Srbije - poručio je Cicović.