latinica  ћирилица
29/11/2021 |  11:45 ⇒ 20:25 | Autor: RTRS

Vulin uručio interaktivne udžbenike o bezbjednosti u saobraćaju (VIDEO)

Na Srbiju se uvjek možete osloniti, poručio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin u Istočnom Sarajevu, gdje su prvačićima OŠ "Sveti Sava", podijeljeni interaktivni udžbenici o bezbjednosti u saobraćaju.
Dodjela udžbenika - Foto: RTRS
Dodjela udžbenikaFoto: RTRS

 U cilju vaspitanja bezbjedne generacije od pješaka do vozača, kao i u Srbiji, svim prvačićima u Srpskoj danas će biti podijeljeno devet hiljada interaktivnih bukvara "Pažljivkova pravila", dok će djeca predškolskog uzrasta dobiti bojanke.

- Na ovaj način djeca uče da bude sigurna i bezbjedna, ali i još jednu važnu stvar, da je njihova Srbija uvijek tu za njih i da od njihovih prvih koraka je tu da brine o njima i njihovoj bezbjednosti i da se na Srbiju uvjek mogu osloniti - rekao je Vulin.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije Duško Pešić istako je da su udžbenici interaktivni.

- Knjiga je interaktivna uz pomoć aplikacije koja oživljava lik Pažljivka i djeca i dok ne nauče čitati već mogu da uče o saobraćaju - dodao je Pešić.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske Novica Krunić istakao je da prvi prvi školski koraci u saobraćaju treba da budu tvrdi, zdravi i bezbjedni.