latinica  ћирилица
29/11/2021 |  12:06 ⇒ 12:23 | Autor: RTRS

Bauerfeind liga košarke u kolicima: Premijera u Banjaluci

Utakmicom između KKI Vrbas i KIK Zmaj iz Gradačca u nedjelju 5. decembra startuje novoformirana Bauerfeind međunarodna liga košarke u kolicima. Ovaj meč se igra u Sportskoj dvorani "Obilićevo" sa početkom u 10 časova.
KKI Vrbas - Foto: RTRS
KKI VrbasFoto: RTRS

U preostalim susretima, koji se igraju u istoj dvorani, sastaju se: KKI Zagreb – KIK Una Sana iz Bihaća (11.45), KIK Zmaj -  KIK Una Sana (13.30) i KKI Vrbas – KKI Zagreb (15.15), slobodna je ekipa KIK Sana iz Sanskog Mosta.

- Potpuno spremno dočekujemo premijerno izdanje Bauerfeind lige i ubijeđen sam da će naša ekipa na startu zabilježiti obje pobjede, iako poštujemo naše rivale. Što se tiče organizacije, biće na visokom nivou i nema nikakve dileme da ćemo biti pravi domaćini, a to smo dokazali mnogo puta ranije - poručio je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Predsjednik Međunarodne Bauerfeind lige košarke u kolicima Armin Aziraj najavio je da će u Banjaluci biti izvučena glavna nagrada RGK kolica kako bi sponzor mogao na vrijeme da ih obezbijedi, odnosno do finalnog susreta, te da očekuje da će klubovi do ove prve runde dobiti po dvije garniture dresova.

On je dodao kako su zbog korona virusa mnogi klubovi odustali od nastupa, ali se nada da će ovo biti kvalitetno takmičenje.