latinica  ћирилица
29/11/2021 |  14:05 | Autor: RTRS

Izbor najboljih sportista Srpske - spisak skraćen na deset kandidata

Danas je u prostorijama Nezavisnih novina u Banjaluci održana druga sjednica stručnog žirija 67. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.
Druga sjednica stručnog žirija - Foto: RTRS
Druga sjednica stručnog žirijaFoto: RTRS

Sjednicom je predsjedavao urednik sportske redakcije Glasa Srpske Dušan Repija.

Dogovoreno je, između ostalog, da se dosadašnji spisak sa 20, smanji na deset kandidata za titulu najboljeg u protekloj godini.

Završna manifestacija biće održana 14. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, a na čelu stručnog žirija ovogodišnjeg Izbora je proslavljeni košarkaški stručnjak Svetislav Pešić.

Osim izbora deset najboljih, biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta, specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta i najbolji sportski događaj godine.

Takođe, biće uručena i plakete za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i priznanje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske - Zlatno pero "Limun Papić", a nagrade perspektivnim sportistima dodijeliće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.