latinica  ћирилица
29/11/2021 |  15:41 ⇒ 16:06 | Autor: RTRS

Šeranić sa predstavnicima sindikata u upravi

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima održao je danas sastanke sa predstavnicima sindikata u upravi gdje ih je informisao o novim modelima za povećanje plata zaposlenih između ostalog i izmjenama Zakona o platama zaposlenih u sistemu javnih službi, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
Šeranić sa predstavnicima sindikata u upravi (Foto: Vlada Srpske) -
Šeranić sa predstavnicima sindikata u upravi (Foto: Vlada Srpske)

Šeranić je u toku današnjeg dana razgovarao sa Brankom Zelenovićem, predsjednikom Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske, kao i Božom Marićem, predsjednikom Sindikata uprave Republike Srpske, sa saradnicima.

- Bilo je riječi o novim modelima povećanja plata zaposlenih u javnim ustanovama i fondovima čiji je osnivač Republika Srpska, kroz umanjenje poreske osnovice i ukidanje dijela parafiskalnih nameta, što će biti usmjereno na povećanje plata zaposlenih u ovim sektorima. Radnicima koji primaju plate do 1.000 KM one će se uvećati za pet odsto, dok će onima sa primanjima iznad ovog iznosa to povećanje iznositi tri odsto - navodi se u saopštenju.

Šeranić je naglasio važnost povećanja plata radnika u Fondu zdravstvenog osiguranja, Fondu za dječiju zaštitu, kao i ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srpska, a koje su izuzetno važne za zbrinjavanje starijih lica i lica sa invaliditetom.

On je istakao požrtvovanost stručnih radnika iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite posebno u otežanim uslovima pandemije virusa korona, naglasivši potrebu međusobne podrške i saradnje u cilju stalnog unapređenja usluga koje pružaju građanima.