latinica  ћирилица
29/11/2021 |  16:06 ⇒ 17:07 | Autor: SRNA

Mladenu Milovanoviću ukinut pritvor uz mjere zabrane

Sud BiH ukinuo je pritvor Mladenu Milovanoviću, osumnjičenom za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom drogom i odredio mjere zabrane.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Mjere Milovanoviću podrazumijevaju zabrane putovanja van BiH, privremeno mu se oduzima važeća putna isprava uz zabranu izdavanja novih, a zabranjen mu je i prelazak granice BiH uz ličnu kartu.

Osumnjičenom se zabranjuje posjećivanje zgrade ili prostorija Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH, kao i svaki oblik kontaktiranja i sastajanja sa drugim osumnjičenima, kao i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Pritvor Milovanoviću je ukinut nakon što je Sud donio rješenje u predmetu "Bojan Cvijetić i drugi" kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršiće se na svaka dva mjeseca.

Osumnjičeni je upozoren da mu može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane, saopšteno je iz Suda BiH.

Sud BiH je 18. novembra donio rješenje u predmetu "Bojan Cvijetić i drugi" kojim je Bojanu Cvijetiću, Aleksandaru Nikoliću, Saši Rađeviću, Mladenu Milovanoviću, Ivanu Јuriću i Draganu Kresojeviću odredio mjeru pritvora.

Svi su uhapšeni u velikoj akciji MUP-a Republike Srpske kodnog naziva "Transporter", kada su pronađena i oduzeta 303 kilograma skanka, a privremeno je oduzeto više skupocjenih automobila.