latinica  ћирилица
29/11/2021 |  18:05 ⇒ 18:08 | Autor: TANЈUG

Generalni direktor Tvitera podnio ostavku

Osnivač i izvršni direktor Tvitera DŽek Dorsi podnio je danas ostavku na mjesto prvog čovjeka ove društvene mreže.
Tviter (ilustracija) -
Tviter (ilustracija)

Odluka stupa na snagu odmah, a Dorsi će ostati član menadžmenta Tvitera najmanje do sljedeće godine.

Tehnološki šef Tvitera Parag Agraval će preuzeti ulogu izvršnog direktora.

- Odlučio sam da napustim Tviter jer vjerujem da je kompanija spremna da krene dalje od svojih osnivača. Moje povjerenje u Paraga kao direktora je veliko. Njegov rad u prethodnih 10 godina je bio transformacioni. Duboko sam mu zahvalan zbog njegovih vještina, srca i duše. Vrijeme je za vođstvo - saopštio je Dorsi, prenio je S-En-En.

Dorsi se obratio i na Tviteru gdje je napisao da je to bila samo njegova odluka.

- Bilo mi je teško, naravno. Volim ovu mrežu, kompaniju, volim vas sve, mnogo. S jedne strane sam tužan, s druge sam radostan. Nema mnogo kompanija koje su dostigle ovaj nivo. I nema mnogo osnivača koji biraju dobrobit kompanije prije svog ega. Znam da ćemo dokazati da je ovo bio pravi potez - napisao je Dorsi.

Nakon objave ove vijesti Tviterove akcije su skočile za 11 odsto.

Dorsi osim Tvitera ima i digitalnu platnu kompaniju Skver.

Inače, jedan od akcionara Tvitera Eliot Menadžment zatražio je smjenu Dorsija s mjesta direktora još 2020. godine, prije nego što je investiciona firma postigla dogovor sa menadžmentom kompanije Tviter.

Osnivač Eliot Menadžmenta i milijarder Pol Singer pitao je tada da li Dorsi treba da vodi obje kompanije, pozivajući ga da napusti funkciju jedne od njih (Tviter ili Skver).