latinica  ћирилица
29/11/2021 |  22:27 ⇒ 22:33 | Autor: RTRS

Dodik: Posebna sjednica NSRS u rangu pet najvažnijih (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da će predstojeća posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju oduzetih nadležnosti biti u rangu pet najvažnijih kada je riječ o odlukama koje je donio srpski narod na ovim prostorima i Republika Srpska.
Narodna skupština Republike Srpske (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Narodna skupština Republike Srpske (Foto: banjaluka.rs.ba)

- U BiH nije prisutna revolucija, kako je pojedini predstavljaju, već je riječ o zaštiti Ustava i prava Republike Srpske, garantovanih Dejtonskim sporazumom, tvrdi Dodik gostujući u emisiji Drugi ugao naše televizije.

Kategoričan je, od vraćanja na izvorni Dejton, odnosno vraćanja izgubljenih nadležnosti predstavnici Srpske neće odustati.

Podsjeća da će se od 8. do 10. decembra poslanici u Narodnoj skupštini odrediti prema ovom pitanju. Neizvjestan je stav opozicionih poslanika, koje je ranije predstavnik SAD Gabrijel Eskobar označio kao faktor u razbijanju jedinstva u Srpskoj.

- Ovo će biti jedna u rangu od pet najvažnijih odluka koje je donio srpski narod na ovim prostorima, a Republike Srpske pogotovo. Јa sam bio opozicija ali nisam se libio da odem 12. maja 92. da se formira Vojska Republike Srpske je je to bilo važno za Republiku - rekao je Dodik.