latinica  ћирилица
30/11/2021 |  10:39 ⇒ 12:13 | Autor: SRNA

Sokolac: Snijeg prekinuo elektrosnabdijevanje u 15 sela

Snježno nevrijeme tokom noći je na Sokocu ostavilo bez struje petnaestak sela zbog kvara na dva dalekovoda, a ekipe elektrodistributivne Radne jedinice od ranih jutarnjih časova postepeno otklanjaju nastale kvarove.
Na Sokocu kvar na dalekovodu Elektrodistribucije,  bez struje 15 sela - Foto: SRNA
Na Sokocu kvar na dalekovodu Elektrodistribucije, bez struje 15 selaFoto: SRNA

U sokolačkoj Radnoj jedinici "Elektrodistribucije" Pale rekli su Srni da je od noćas u prekidu 10-kilovoltni dalekovod Kaljina, gdje od 6.00 časova ekipe natoje da otklone kvarove prouzrokovane snijegom koji se zadržao na elektrovodovima.

U toku je i otklanjanje kvara na dijelu dalekovoda Novo Selo, sa koga se snabdijevaju potrošači u selu Babine.

U opštinskoj službi za održavanje lokalnih puteva rekli su Srni da su u gradskom naselju Sokolac prioritetne saobraćajnice očišćenje. U toku je čišćenje puta prema Kaljini i selu Bare, gdje je palo oko 30 centimetara snijega.

Na ostalim lokalnim putevima saobraćaj se odvija bez poteškoća, kažu u ovoj službi.

Iz sokolačke Toplane su saopštili da jutros centralno grijanje ne funkcioniše u zgradi Skupštine opštine i Šumskog gazdinstva "Romanija" i da će taj problem biti riješen tokom dana.

Do prekida u isporuci toplotne energije došlo je nakon otklanjanja jučerašnjeg kvara i potrebe za odzračivanjem sistema, pa će sistem ubrzo biti vraćen u funkciju, poručuju iz Toplane.