latinica  ћирилица
30/11/2021 |  11:59 | Autor: Agencije

Ronaldo: Nije istina da su Zlatne lopte moja ambicija

Kristijano Ronaldo optužio je urednika Frans fudbala da ne govori istinu, nakon što je ovaj izjavio kako mu je Portugalac sam rekao da mu je "jedina ambicija da, na kraju, ima više Zlatnih lopti od Lionela Mesija".
Kristijano Ronaldo - Foto: Twitter
Kristijano RonaldoFoto: Twitter

Paskal Fere, koji je i organizator ovog izbora, izjavu je dao Njujork Tajmsu.

Lionel Mesi je sinoć osvojio sedmu Zlatnu loptu. Ronaldo pored svog imena ima pet.

- Uvijek pobjeđujem za sebe i klubove koje predstavljam. Pobjeđujem za sebe i one koji me vole. Ne pobjeđujem protiv nekoga drugog -  napisao je, između ostalog, Ronaldo na društvenim mrežama.

- Paskal Fere je slagao, iskoristio je moje ime da promoviše sebe i kuću u kojoj radi. Neprihvatljivo je da osoba koja je odgovorna za dodjeljivanje tako prestižne nagrade može da uradi tako nešto. Ovo je nepoštovanje za nekoga ko je poštovao Frans fudbal i Zlatnu loptu - istakao je Ronaldo.

- Moja najveća ambicija uvijek je bila osvajanje trofeja sa klubom u kome igram, odnosno sa nacionalnim timom svoje zemlje. Želim da moje ime bude upisano zlatnim slovima u istoriji fudbala - dodao je fudbaler Mančester junajteda.

Zlatna lopta se dodjeljuje godišnje, a u glasanju učestvuje 180 novinara iz cijelog svijeta.

Mesi je već osvojio nagradu više puta nego ijedan drugi fudbaler. Najbolji je, zvanično, bio 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019. godine.

Ronaldo, koji je najbolji posljednji put bio 2017. godine, prvi put od 2010. godine nije bio među najboljom petoricom.

Od 2008. godine samo jednom se dogodilo da neko drugi osvoji ovu nagradu (Luka Modrić 2018. godine).