latinica  ћирилица
30/11/2021 |  12:07 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Viškoviću priznanje "Zlatna značka"

Predsjednik Udruženja veterana "Garda Panteri" Petar Cvijetinović uručio je danas u Banjaluci priznanje "Zlatna značka" predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, u znak zahvalnosti za pruženu pomoć ovom udruženju na održavanju kulture sjećanja na ratnu prošlost ove jedinice Vojske Republike Srpske.
Priznanje Radovanu Viškoviću (Foto: Vlade Srpske) -
Priznanje Radovanu Viškoviću (Foto: Vlade Srpske)

Tokom sastanka sa predstavnicima udruženja, koje okuplja više od 3.000 članova, Višković se zahvalio se na priznanju, ističući da su "Panteri", na čelu sa njihovim komandantima Brankom Pantelić Panteru i Ljubiši Saviću Mauzeru dali nemjerljiv doprinos odbrani Majevice i Semberije tokom proteklog, odbrambeno-otadžbinskog rata.

Višković je naglasio je da je dužnost i obaveza Vlade Republike Srpske da baštini kulturu sjećanja na slavni, ratni put "Pantera", ali i brojnih drugih jedinica Vojske Republike Srpske koje su sačuvale srpski narod i Republiku Srpsku.

- Tokom sastanka, predsjednik udruženja "Garda Panteri" Petar Cvijetinović, zahvalio se Vladi Republike Srpske na pruženoj pomoć udruženju za dostojanstveno obilježavanje memorijala u rejonu Panjika na Majevici, na mjestu gdje je prvi komandant jedinice Branko Pantelić Panter izgubio život u septembru 1992. godine - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Cvijetinović se zahvalio Vladi i na projektima za samozapošljavanje veterana ove jedinice, koji su, zahvaljujući programu pomoći demobilisani borcima, pokrenuli sopstveni posao i osigurali svoju egzistenciju.

Današnjem sastanku prisustvovali su i Branka Pantelić, supruga prvog komandanta "Pantera" i njegov unuk Viktor, kao i Aleksandar Savić, sin Ljubiše Savića Mauzera.