latinica  ћирилица
30/11/2021 |  15:29 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Vlada podržava sve aktivnosti koje baštine kulturu sjećanja na srpska stradanja

Vlada Republike Srpske i njen predsjednik Radovan Višković sa dužnim poštovanjem odnose se prema svim organizacijama i udruženjima, proisteklim iz Odbrambeno otadžbinskog rata, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.
Vlada Republike Srpske - Foto: Twitter
Vlada Republike SrpskeFoto: Twitter

- Naglašavamo da Vlada pruža punu podršku svim aktivnostima koje baštine kulturu sjećanja na stradanja srpskog naroda tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, uključujući i "Gardu Panteri", koji su dali nemjerljiv doprinos odbrani Republike Srpske. Upravo je podrška Vlade i premijera ovakvim aktivnostima Udruženja "Garda Panteri" bila razlog današnjeg sastanka u kabinetu predsjednika Vlade, kojem su prisustvovali najuži članovi porodica komandanata ove jedinice Branka Pantelića Pantera i Ljubiše Savića Mauzera - navodi se u saopštenju Vlade povodom napisa o kredibilitetu predsjednika Udruženja veterana "Garda Panteri".

Iz Vlade dodaju da je "ovo bila prilika da predsjednik Vlade izrazi poštovanje i zahvalnost zbog hrabrosti koju su, u najtežim vremenim za srpski narod, iskazivali pripadnici "Garde Panteri", ne žaleći ni sopstvene živote da bi mi danas živjeli u slobodi".

- Žao nam je što je prisustvo predsjednika udruženja Petra Cvijetinovića u medijima umanjilo značaj današnjeg sastanka predsjednika Vlade sa članovima porodice Pantelić i Savić, čijeg junaštva i hrabrosti se sa ponosom sjećamo - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da Vlada niti želi niti može da se miješa u unutrašnju organizaciju bilo kojeg udruženja ili organizacije, proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, naglašavajući da će Vlada i resorno ministarstvo i u budućnosti nastaviti da kroz razne programe podrške, radi na unapređenju položaja i statusa boraca i članova njihovih porodica.