latinica  ћирилица
30/11/2021 |  16:28 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Opština Prnjavor spremna sutra isplatiti po 500 KM zdravstvenim radnicima (VIDEO)

Zdravstveni radnici Banjaluke još čekaju na obećanu isplatu jednokratne pomoći u iznosu od 500 maraka. I dok gradonačelnik najvećeg grada Draško Stanivuković danima odugovlači realizaciju odluke, Prnjavor je spreman da već sutra isplati novac zaposlenima u Domu zdravlja. Biće prva lokalna zajednica koja će svim zdravstvenim radnicima isplati pomoć zbog otežanih uslova rada uzrokovanih pandemijom korona virusa.
Dom zdravlja u Prnjavoru (Foto: domzdravljaprnjavor.com) -
Dom zdravlja u Prnjavoru (Foto: domzdravljaprnjavor.com)

Na današnji javni poziv Sindikata zdravstva svim lokalnim zajednicama da podrže zdravstvene radnike jednokratnom pomoći od 500 maraka prvi se oglasio Prnjavor. Ova opština spremna je da već sutra novac uplati na računi svim radnicima lokalnog Doma zdravlja.

- Ono što smo vidjeli jeste da većina lokalnih zajednica to planira da uradi sljedeće godine. Prnjavor je spreman da to uradi već sutra. Skupštinska većina predvođena SNSD-om je prošle godine usvojila budžet u kom je planirano za potrebe Doma zdravlja 200.000 maraka - rekao je Darko Tomaš načelnik opštine Prnjavor.

Rukovodstvo prnjavorskog Doma zdravlja u dopisu dostavljenom opštini, tražilo je da umjesto primarno planirane nabavke sanitetskog vozila sredstva utroše na jačanje kadrovskih kapaciteta ustanove.

- Mi ih pozivamo koliko je sutra ujutru da dostave spiskove svih zaposlenih radnika sa tekućim računima i mi ćemo sutra u toku dana svim radnicima prebaciti po 500 maraka i na taj način biti prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je isplatila ovaj iznos - dodao je Tomaš.

Kaže da opština Prnjavor na ovaj način pokazuje spremnost da odgovori na inicijativu Sindikata iz oblasti zdravstva da sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj u narednom periodu planiraju sredstva za pomoć zdravstvenim radnicima.

S druge strane banjalučki zdravstveni radnici još čekaju. Zbog toga su odbornici SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka odlučili da neće prisustvovati sjednicama gradske Skupštine dok ne budu isplaćene naknade zdravstvenim radnicima u punom iznosu ali i jednokratne porodiljske naknade.