latinica  ћирилица
30/11/2021 |  20:15 ⇒ 01/12/2021 | 07:03 | Autor: RTRS

NSRS: Razmotren Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta

Narodna skupština Republike Srpske, u večernjem dijelu zasjedanja, razmotrila je Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvo polugodište.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: RTRS

U Izvještaju se navodi da su prihodi i primici planirani budžetom ostvareni u iznosu od 2,272 milijarde KM.
U izvještaju se ističe da su budžetski prihodi u prva dva kvartala ove godine ostvareni u iznosu od 1,473 milijarde KM.

Strukturu prihoda čine prihodi od direktnih poreza u iznosu od 712,5 miliona KM, indirektni porezi u iznosu od 646,9 miliona KM i neporeski prihodi od 112,5 miliona KM.

Prethodno je razmotren Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu, Nacrt zakona o kulturnim dobrima, Nacrt zakona o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu.

Sjednica će biti nastavljena sutra u 10.00 časova, uz prenos na RTRS plusu i našem portalu.

Preostale tačke dnevnog reda su Izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Republike Srpske za 2020. godinu, Izvještaj o izvršenju Plana rada i Finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za period 1. januar-31. decembar 2020. godine, Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH o efikasnosti zakonskih rješenja o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, Prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, te Izbor i imenovanje.