latinica  ћирилица
30/11/2021 |  21:47 | Autor: SRNA

Skoplje: Uhapšen otac zbog obljube i prodaje kćeri, majka zbog podvođenja

Otac tri maloljetnice uhapšen je u Skoplju zbog obljube i prodaje jedne kćerke, a majka zbog podvođenja, kao i muškarac kojem je podvodila, saopštilo je Tužilaštvo Sjeverne Makedonije.
Hapšenje - ilustracija (Foto: iStock) -
Hapšenje - ilustracija (Foto: iStock)

Kako je precizirano u saopštenju, otac je u dužem periodu "vršio obljubu jedne od svojih maloljetnih kćerki", dok je drugoosumnjičena "zloupotrebljavajući položaj majke djeteta, koje nije napunilo 14 godina, podvodila djevojčicu trećeosumnjičenom za novčanu nadoknadu", prenose makedonski mediji.

Prema Tužilaštvu, otac je zloupotrebljavajući svoj položaj prodao kćerku za 3.000 evra muškarcu na Kosovu i Metohiji, kojeg je pronašao preko Interneta.

Nakon što mu je bilo isplaćeno 3.000 evra, dodaje se, djevojčica je odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka.

- Poslije dva mjeseca ona je došla u goste kod roditelja, a prvoosumnjičeni, pravdajući se da je predaleko, nije je vratio na Kosovo i nastavio je da vrši obljubu maloljetne kćerke - navodi se u saopštenju.

Sve troje uhašenih su izvedeni pred sudiju za prethodni postupak skopskog krivičnog suda, koji je prihvatio prijedlog Tužilaštva za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije i odredio im pritvor od 30 dana.

Otac, prvoosumnjičeni, izvršio je dva produžena krivična djela rodoskrnavljenje i trgovina djecom, a drugi dvoje produženo krivično djelo trgovina djecom.

Prema uputstvu tužioca, maloljetnice je zbrinuo Centar za socijalni rad Skoplje.