latinica  ћирилица
01/12/2021 |  09:35 ⇒ 14:18 | Autor: RTRS

NSRS o više izvještaja i prijedloga zakona (VIDEO)

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmotrili su danas Izvještaj Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Srpske za prošlu godinu kao i Plan rada i Finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za period 1. 1 – 31. 12. 2020. godine.
Sjednica Narodne skupštine Srpske - Foto: RTRS
Sjednica Narodne skupštine SrpskeFoto: RTRS

Poslanici su razmotrili i Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH o efikasnosti zakonskih rješenja o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica s invaliditetom u BiH.

 

Bankarski, mikrokreditni i sektor osiguranja u Republici Srpskoj ostvarili su pozitivan finansijski rezultat, a na Banjalučkoj berzi prometovane su hartije od vrijednosti u iznosu 734 miliona KM, što je 55,5 odsto više od ostvarenog ukupnog prometa u 2019. godini.

Na finansijskom tržištu Republike Srpske dominirale su banke čije učešće iznosi 89 odsto u ukupnoj aktivi finansijskog sektora, navodi se u Izvještaju Komiteta za koordinaciju nadzora finansijskog sektora Srpske za prošlu godinu koji je danas predstavljen na sjednici Narodne skupštine.

Neto aktiva bankarskog sektora Srpske iznosila je 8,5 milijardi KM i za 210,9 miliona KM ili 2,5 odsto je veća u odnosu na kraj 2019. godine.

--------------

Poslanici su juče razmotrili Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta za prvih šest mjeseci ove godine.

Prihodi i primici planirani budžetom u prva dva kvartala ove godine ostvareni su u iznosu od dvije milijarde 272 miliona, a rashodi su iznosili milijardu 834 miliona maraka.