latinica  ћирилица
01/12/2021 |  10:17 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Završen Kestenburg 2021; "Zlatni kesten" Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje (VIDEO)

Izvođenjem predstave "Šećer je sitan osim kad je kocka" beogradskog "Teatra na brdu" i dodijelom nagrada najboljima, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, sinoć je zatvoren 4. međunarodni
Predstava "Šećer je sitan osim kad je kocka" - Foto: RTRS
Predstava "Šećer je sitan osim kad je kocka"Foto: RTRS

Festival studentskih pozorišta Kestenburg. "Zlatni kesten" dodijeljen je Fakultetu dramskih umjetnosti Cetinje.

Žiri u sastavu Svetlana Bojković, predsjednik, Maja Dodig, Branislav Nedić, Bojan Ćetković i Aleksandra Ćosić članovi, većinom glasova, odlučili su da nagradu "Zlatni kesten" dodijele ansamblu Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje za predstavu u "Plamenu strasti".

Nagrada "Srebrni kesten” koju dodijeljuje žiri medija, uručena je Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, za predstavu "Serbus Evropeikus" dok je "Bronzani kesten" ove godine, otišao u ruke ansambla Fakulteta dramskih umetnosti Beograd za predstavu "Greta iz Fausta".

Prva specijalna nagrada pripala je Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, druga specijalna nagrada za koreografiju dodijeljena je Renati Agostini, dok je treća specijalna nagrada za režiju uručena Srđanu Karanoviću.

Naredni Kestenburg planiran je za 2023. godinu, a iz organizacije su najavili da domaću publiku očekuje bogat program i nova forma koja podrazumijeva održavanje festivala na pet kontinenata svijeta.