latinica  ћирилица
01/12/2021 |  10:27 | Autor: SRNA

Poziv za učešće u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske"

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji uputio je danas svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, SPKD "Prosvejeta" iz Brčkog i Mostara poziv za učešće u 10. projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da je planirano da 10. jubilarni projekat bude realizovan od 18. do 26. juna nakon završetka školske godine, a da je rok za prijavu 28. februar.

- Naredne godine uz dolazak velikog broja srpske djece sa Kosova i Metohije pozvali smo i srpsku djecu iz Gline sa Banije u Hrvatskoj, iz porodica čije su kuće pogođene prošlogodišnjim razornim zemljotresom - istakao je Arlov.

On je dodao da su djeca uzrasta od 10 do 15 godina sa Kosova i Metohije od 2012. godine bila gosti vršnjaka i porodica u 33 lokalne zajednice Republike Srpske, te da je ovim projektom spajanja i povezivanja sa Kosmeta u Srpskoj boravilo oko 5.000 djece u pratnji oko 450 prosvjetnih radnika.

- Projekat svih godina ima podršku Ministarstva prosvjete i kulture i Vlade Republike Srpske, a najviše lokalnih zajednica, osnovnih škola i posebno podršku porodica iz Republike Srpske. Četiri godine u ovome projektu dolaze nam djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice koje ćemo ugostiti i naredne godine - naglasio je Arlov.

Arlov je još jednom pozvao sve lokalne zajednice Srpske da podrže do kraja ove godine završetak gradnje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici koji Odbor gradi za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" kojih ima 164 ukupno.