latinica  ћирилица
01/12/2021 |  13:24 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Vlada Srpske: Radović iznosi netačne i neprovjerene informacije

Markoekonomski pokazatelji o kojima se često govori u javnosti su dostupni i transparentni, te svako iznošenje netačnih podataka je manipulacija i obmanjivanje javnosti, saopštila je Vlada Srpske, reagujući na izjave narodnog poslanika SDS-a Milana Raadovića.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

- Povodom izjava o makroekonomskim pokazateljima u Republici Srpskoj, o kojima je u javnosti govorio narodni poslanik Milan Radović, ističemo da narodni poslanik Milan Radović u posljednje vrijeme često u javnosti iznosi netačne i neprovjerene informacije - naglašava se u saopštenju Vlade Srpske.

U saopštenju se ističe da je su javnosti u Republici Srpskoj na raspolaganju tačni podaci o broju zaposlenih, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, kao i podaci o naplaćenim prihodima kroz izvještaje relevantnih institucija.

- Obzirom da je narodni poslanik Milan Radović u javnosti poznat i kao poslodavac na ovim prostorima i regionu, smatramo da bi, kada već o ovim temama govori u javnosti, bilo korektno da iznese u javnost i podatke i pokaže kakav je poreski obveznik - ističe se u saopštenju Vlade Srpske.

Podsjećamo, poslanik Milan Radović rekao je juče tokom zasjedanja NSRS da makroekonomska politika nije dobra.

- Po osnovu doprinosa za PIO prikupljeno je 484 miliona maraka, dok rashodi za penzije iznose 598 miliona, odnosno 114 miliona maraka više. Po ovoj dinamici, na kraju godine imaćemo 228 miliona razlike i to je ono na što stalno upozoravam. Mi imamo situaciju gdje 190.000 radnika u privatnom sektoru izdržava 85.000 radnika u javnom sektoru i 270.000 penzionera, što je zabrinjavajuće - rekao je Radović.