latinica  ћирилица
01/12/2021 |  14:02 ⇒ 29/12/2021 | 12:18 | Autor: RTRS

Do kraja godine u Doboju počinje sa radom ITC RTRS-a (FOTO/VIDEO)

Doboj uskoro dobija Informativno-tehnički centar Radio televizije Republike Srpske. Trebalo bi da počne da radi do kraja ove godine.
V.d direktora RTRS-a Dijana Milanković u budućem ITC Doboju - Foto: RTRS
V.d direktora RTRS-a Dijana Milanković u budućem ITC DobojuFoto: RTRS

Nove prostorije ITC-a obišla je v.d generalne direktorke RTRS-a Dijana Milanković, koja je prethodno razgovarala sa gradonačelnikom Borisom Јerinićem.

Prostorije budućeg ITC-a RTRS-a u Doboju su spremne, a do kraja ove godine biće opremljene savremenom opremom, nakon čega će ITC početi da radi. Opremanje prostorija finansirao je Grad Doboj, a novi ITC rezultat je inicijative Gradske uprave i podrške RTRS-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Riječ je o prostoru koji je i više nego adekvatan. To mi je vrlo drago zbog budućih kolega koji će da rade ovdje  jer će raditi u jednom savremenom prostoru koji će nam otvoriti mogućnosti da budemo efikasni, da kvalitetno i objektivno prikažemo ono što čini život građana i gledalaca RTRS-a - rekla je v.d. generalnog direktora RTRS-a Dijana Milanković.

- Raduje me da su zadovoljni sa svim onim što je ovdje urađeno, što je grad Doboj finansirao uređenje ITC-a i nabavku opreme, koja je u postupku realizacije - naveo je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.

Prije obilaska prostorija budućeg ITC-a u Doboju u gradskoj upravi održan je radni sastanak na kojem su definisani detalji buduće saradnje grada i RTRS-a. Novi ITC biće pojačan i kadrovski.

Doboj: Boris Јerinić i Dijana Milanković (Foto: RTRS)

- Tu je već ekipa koja je pokrivala ovaj teren, naši dopisnici koji već dugo godina rade za RTRS. A tom timu će se priključiti neke nove mlade snage i vjerujem da će upravo doprinijeti kvalitetu našeg programa - istakla je Milanković.

Budući ITC u Doboju pokrivaće cijelu dobojsku regiju. Prilozi iz gradova i opština biće zastupljeni u svim emisijama, a kao nova kreće i emisija Hronika dobojske regije, koja će uz ostale regionalne hronike činiti dio programa RTRS-a.