latinica  ћирилица
01/12/2021 |  18:08 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Đajić: Uplaćen novac zdravstvenim radnicima (VIDEO)

Zdravstvenim ustanovama u Banjaluci danas su uplaćena sredstva za jednokratnu novčanu podršku zdravstvenim radnicima, potvrdio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

- Ukupno 2.700.000KM uplaćeno je na račune UKC-a Republike Srpske, ЈZU Doma zdravlja Banjaluka, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Zavoda "Dr Miroslav Zotović", kako smo i tražili u našem amandmanu koji usvojen još prije osam mjeseci - saopštio je Đajić.

On je naveo da "po 500 KM dobija 5.400 zdravstvenih radnika kao izraz zahvalnosti i nagradu za njihov napor i pružanje stručne medicinske pomoći građanima Republike Srpske tokom najveće svjetske zdravstvene krize".

Đajić je dodao da je gradonačelnik Banjaluke "Draško Stanivuković odbijao, blokirao i na sve načine pokušavao da opstruiše isplatu samo zato što je to bio prijedlog Gradskog odbora SNSD-a".

- Naša borba u interesu građana bila je dugotrajna, ali odlučna, a što je najbitnije, nije bila uzaludna. Ovom pobjedom vratili smo dignitet Skupštini grada Banjaluka, odbornicima i građanima. Stanivuković je ovim dobio poruku da se zakona mora pridržavati, a skupštinska većina koja zastupa volju i interese građana Banjaluke poštovati - naveo je Đajić.

On je istakao da odbornici SNSD-a neće učestvovati u radu Skupštine grada sve dok se porodiljama ne isplati puna jednokratna naknada u iznosu od 500 KM, kako je i predložio Klub odbornika ove stranke, a Skupština odobrila.