latinica  ћирилица
01/12/2021 |  21:56 ⇒ 21:57 | Autor: SRNA

Sedamnaestogodišnjak četvrta žrtva pucnjave u Americi

Sedamnaestogodišnji Džastin Šiling četvrta je žrtva pucnjave u srednjoj školi u Oksfordu u Mičigenu, a napadaču se na teret stavlja i terorizam.
Pucnjava  blizini škole u Detroitu (foto:Jutjub/Printskrin) -
Pucnjava blizini škole u Detroitu (foto:Jutjub/Printskrin)

Za pucnjavu je optužen petnaestogodišnji Itan Krambli, učenik u ovoj školi u kojoj su ubijena četiri učenika i ranjeno još sedam osoba.

Tužilac okruga Okland Karen Mekdonald rekla je da je Krambli optužen za niz krivičnih djela i da je, nakon što je pregledala dokaze, potpuno sigurna da je to bilo apsolutno s predumišljajem.

Krambli se tereti kao odrasla osoba i suočava se sa jednom tačkom za terorizam što je rezultiralo smrću, sa četiri tačke za ubistvo prvog stepena, sedam tačaka za napad sa namjerom ubistva i 12 tačaka za posjedovanje vatrenog oružja u izvršenju krivičnog djela.

- Moguće je da će uskoro biti još optužnica - rekla je Mekdonaldova.

Osumnjičeni je otvorio vatru juče u srednjoj školi Oksford iz pištolja koji je njegov otac je kupio četiri dana ranije, rekle su vlasti.

Troje učenika - Tejt Majr /16/, Hana Sent Džulijan /14/ i Medisin Boldvin /17/ - umrlo je juče, a 17-godišnji Džastin Šiling danas je podlegao povredama, saopštio je šerif okruga Oukland.

Nastavnik i još šest učenika su ranjeni, od kojih su neki i dalje u kritičnom stanju.