latinica  ћирилица
02/12/2021 |  07:59 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Koncesije olakšavaju život svim sportskim kolektivima (VIDEO)

Na inicijativu zainteresovanih strana obratili smo se Ministartvu energetike i rudarstva za proceduru oko Zakona koncesije u sportu, kako bi olakšali život svim sportskim subjektima, istakao je Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske, gostujući u našem Јuatrnjem programu.
Ognjen Valjić i Mario Đuran - Foto: RTRS
Ognjen Valjić i Mario ĐuranFoto: RTRS

- Vlada Srpske će im izaći u susret da odobori svim subjektima koji planiraju obavljati sportske djelatnosti. Dakle, tu najviše mislimo na objekte, sportske dvorane i stadione - dodao je Đuran.

Fudbal, kao najrasprostranjeniji, i najpopularniji sport u Srpskoj veoma je zainteresovan za ovaj zakon, poručio je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

- Fudbal jeste najpopularniji, ali moramo biti svjesni da zaostajemo sa infrastrukturom za Evropom. Planirana je izgradnja nekoliko terena uz pomoć FIFA i UEFA, kao i krovnog saveza, a svakako da ovaj zakon može donijeti napredak na tom polju, jer izgradnja fudbalskih terena je jako skupa, a svi znamo u kakvoj situaciji se nalaze naši klubovi - naglasio je Valjić.  

Valjić je poručio da FSRS ima 20.000 registrovanih igrača, ali indirektno oko fudbala je uključeno oko 100.000 osoba.

Bilo je riječi i o Zakonu o sportu, a pomoćnik ministra Mario Đuran naglasio je da je zakon donio niz novina.

- Јedna od stavki je to ko zaslužuje trenersku licencu i ko može obavljati taj pedagoški posao, kako bi uveli reda u ovu oblast, jer rad sa djecom je jedna od najvažnijih stavki u sportu - kaže Đuran.