latinica  ћирилица
02/12/2021 |  08:07 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Majkić: Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na apelaciju Izetbegovića (VIDEO)

Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića Ustavnom sudu BiH, rekla je delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

- Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab. To je neshvatljivo da se traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda - istakla je Majkić, gostujući u Јutanjem programu naše televizije.

Istakla je da je teško zamisliti da bi ubuduće u kasarnama mogli vidjeti pripadnike sa bradama i hidžabima.

-Uvodi se haos u Oružane snage BiH, a druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja, Umjesto pristojno obrijanih vojnika imali bi one koji nas podsjećaju na građanski rat u BiH ili one koji su učestvovali u terorističkom napadu na SAD 2001. godine - istakla je Majkić.

Istakla je da Srpska neke stvati više neće trpjeti.

- Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put - istakla je Majkić.

Podsjećamo, predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bakir Izetbegović podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom traži ispitivanje ustavnosti Pravila službe Oružanih snaga, kojim se ne dozvoljava nošenje brade i hidžaba.