latinica  ћирилица
02/12/2021 |  10:21 ⇒ 10:29 | Autor: TANЈUG

Uhapšen Ukrajinac, planirao teroristički napad u Rusiji

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) uhapsila je operativca ukrajinske vojne obavještajne službe pod sumnjom da je planirao teroristički napad u Rusiji, rekli su iz pres službe FSB-a za agenciju TAS S.
FSB (foto: COS FSB RF) -
FSB (foto: COS FSB RF)

- Bezbjednosni operativci su uhvatili operativca obavještajne službe ministarstva odbrane Ukrajine, koji je poslat na našu teritoriju da izvrši teroristički napad - navodi se u saopštenju FSB.

Uhapšen je Aleksandar Viktorovič Ciljuk (23), rodom iz Kijeva.

- On je priznao da ga je regrutovao pukovnik Maksim Leonidovič Krilovec, kao i da je pratio njegove instrukcije - dodaje se u saopštenju.

FSB navodi da je ukrajinski obavještajac trebalo da detonira dvije ručno napravljene eksplozivne naprave u kojima je bilo 1,5 kilograma TNT-a.

On je ilegalno došao u Rusiju sa trojicom operativaca vojne obavještajne službe Ukrajine ilegalno kako bi napravio skrovište sa oružjem i da dopremi eksplozivne naprave.

- Kada se ponovo vratio u Rusiju, Ciljuk je uhvaćen na djelu sa oružjem kada je išao ka mjestu gdje je htio da napravi zločin - dodali su iz FSB i naglasili da su dobili dokaze kojim se potvrđuje da je Ukrajina htjela da izvrši teroristički napad u Rusiji.