latinica  ћирилица
02/12/2021 |  10:31 ⇒ 10:34 | Autor: SRNA

Počela obnova ljetnog kina u Trebinju

U Starom gradu u Trebinju počela je obnova nekadašnjeg ljetnog kina, pa će ovaj grad na atraktivnoj lokaciji uz zidine kastela dobiti još jednu pozornicu na otvorenom.
Obnavljanje ljetnog kina u Trebinju - Foto: SRNA
Obnavljanje ljetnog kina u TrebinjuFoto: SRNA

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu sport i obrazovanje grada Trebinja Slađana Skočajić rekla je da se, na inicijativu velikog broja građana, ozbiljno pristupilo revitalizaciji ovog prostora.

Ona je dodala da su privedeni kraju veoma zahtjevni radovi na raščićavanju terena od naslaga šuta, otpada i divljeg rastinja, a za to vrijeme ozbiljno se radilo i na izradi projektnih zahtjeva kako bi se obezbijedila i potrebna oprema.

- Јedan od njih već je dobio "zeleno svjetlo". Obezbijedićemo novi projektor za ljetno kino, te stolice koje se biti primjerene prostoru - navela je Skočajićeva.

Ona je dodala da je sljedeći projekat koji se planira postavljanje tende.

- To mora biti tenda koja će se podizati i spuštati i koja neće narušaviti izgled prostora. Takođe, za ovaj objekat moramo dobiti i saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu spomenika - pojasnila je Skočajićeva.

Ona je napomenula da ovaj prostor, nakon obnove, neće viši biti samo ljetno kino, već multifunkcionalna scena na otvorenom, na kojoj će moći da se organizuju različiti programi iz kulture.