latinica  ћирилица
02/12/2021 |  13:12 ⇒ 14:40 | Autor: RTS

Gori kineska robna kuća u Obrenovcu; Evakuisani stanari četiri stambene zgrade (VIDEO)

U kineskoj robnoj kući u centru Obrenovca izbio je požar, potvrđeno je RTS-u. Prema dosadašnjim informacijama nema povrijeđenih, ali se jedna žena vodi kao nestala.
Bukti požar u centru Obrenovca (Foto: Predrag Mitić) - Foto: TANЈUG
Bukti požar u centru Obrenovca (Foto: Predrag Mitić)Foto: TANЈUG

Dojava o požaru stigla je oko 10.40 časova, rečeno je RTS-u MUP Srbije. Požar je izbio u centru grada u ulici Miloša Obrenovića.

Predsjednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da se jedna ženska osoba, rođena 1976. godine, radnica robne kuće, vodi se kao nestala.

Međutim, zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je posjetio Obrenovac, kaže da se, prema prvim informacijama, još uvijek ne zna gdje su dvije Kineskinje iz tržnog centra.

Stanari četiri stambene zgrade su evakuisani iz bezbjednosnih razloga, ali ne postoji opasnost po živote ljudi, rekao je Vesić za Tanjug.

Napomenuo je i da su tri žene privremeno smještene u Dom zdravlja kako bi im se ukazala pomoć.

Vesić je naveo da je iz Beograda krenula 21 cisterna Gradske čistoće, kako bi se ugasio požar.

- Najvažnije je da ljudi ostanu pribrani i puste vatrogasce da obave posao. Kada požar bude lokalizovan, građani će moći da se vrate u stanove - rekao je Vesić i dodao da opasnost ne prijeti nijednoj okolnoj zgradi, ali da su iz bezbjednosnih razloga svi evakuisani.

Požar je zahvatio posljednji sprat a, kako saopštava MUP Srbije, na njegovom gašenju angažovano je 55 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vozila.

U jednom dijelu robne kuće požar je lokalizovan, dok u drugom dijelu vatrogasci i dalje gase vatru koja bukti.

Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.