latinica  ћирилица
02/12/2021 |  14:19 ⇒ 17:09 | Autor: RTRS

Mjere u Srpskoj produžene do 15. decembra

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 104. sjednici, održanoj telefonskim putem, Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 15. decembra 2021. godine, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
Republički štab za vanredne situacije (foto:Vlada Republike Srpske) -
Republički štab za vanredne situacije (foto:Vlada Republike Srpske)

Takođe, Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama.

Republički štab za vanredne situacije odobrava donaciju lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa korona, navodi se u saopštenju.

Raspodjela donacije lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju iz ovog zaključka izvršiće se u skladu sa rasporednim nalogom, a za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Kompletan tekst zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, donesenih na sjednici, dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji Republički štab za vanredne situacije – Akti, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj.