latinica  ћирилица
02/12/2021 |  14:23 | Autor: TANЈUG

Bregar: Mora da bude borba za svaku loptu

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar rekao je da tim sa dobrom energijom dočekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Rukometašice Srbije sutra od 20.30 započinju takmičenje na SP utakmicom protiv Poljske.

- Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Sveukupna atmosfera na ovim pripremamama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom - rekao je Bregar za sajt RS Srbije.

Pred srpskom selekcijom je još jedan dan priprema, treniranja i završne analize sutrašnjeg protivnika, kako bi ekipa što spremnija istrčala na teren i započela veliko takmičenje.

- Poljska ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju - kaže Bregar.

- Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica - dodao je selektor Srbije.

Bregar je istakao da su još uvijek pod znakom pitanja nastupi Јovane Kovačević i Kristine Liščević.

- Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu - zaključio je srpski selektor.

Srbija igra u grupi B u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije.