latinica  ћирилица
02/12/2021 |  19:17 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Tegeltija-Krivokapić: Učiniti ove prostore boljim

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je tokom susreta sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje.
Tegeltija i Krivokapić - Foto: RTRS
Tegeltija i KrivokapićFoto: RTRS

Tegeltija je večeras na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi razgovarao sa Krivokapićem o unapređenju bilateralne saradnje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnosti održavanja zajedničke sjednice Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine kako bi se ubrzao rad na zajedničkim projektima.

Tegeltija je rekao da je otvoren prostor za dalji razvoj saradnje u oblastima unapređenja infrastrukturnih veza, energetike, turizma i obrazovanja, ne samo putem bilateralnih odnosa, već i kroz regionalne i multilateralne inicijative.

Dodao je da je od posebne važnosti nastavak saradnje na poboljšanju komunikacione povezanosti dvije države kako bi se povećala trgovinska razmjena i olakšalo putovanje građana. Iskazao je interes BiH za nastavkom saradnje u oblasti integracija u EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tokom susreta istaknuto je da BiH i Crna Gora imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja, te da su razvoj i unapređenje dobrosusjedskih odnosa u vrhu spoljnopolitičkih prioriteta obje države.

Tegeltija je rekao da postoji potreba građana obje zemlje da se ovi prostori učine boljim za život, a to se može postići samo kontinuiranim dijalogom, poboljšanjem infrastrukture i jačanjem ekonomske saradnje.

S tim u vezi, izrazio je zahvalnost premijeru Krivokapiću na pozivu za dolazak na Samit šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi.