latinica  ћирилица
03/12/2021 |  11:08 ⇒ 11:14 | Autor: sputniknews.com

Požar i dalje tinja u kineskom tržnom centru u Obrenovcu; Za nestalima se još traga

Dvadeset vatrogasaca još uvijek naporno interveniše na zagašavanju požara koji je juče izbio u kineskom tržnom centru u Obrenovcu, a u kojem su nestale dvije osobe, rekao je jutros predsjednik opštine Miroslav Čučković.
Obrenovac - požar  (Foto: Tanjug / MILOS MILIVOJEVIC) -
Obrenovac - požar (Foto: Tanjug / MILOS MILIVOJEVIC)

- Radi se na uklanjanju ove bakarne kupole iznad objekta koje će trajati naredna dva dana. Pozvali smo privatnu kompaniju koja se time bavi kako bismo sa kranom mogli da odnesemo tu tešku bakarnu kupolu, koja pritiska objekat i stalno dolazi do tinjanja i novih požara unutar njega jer je od drveta - objasnio je Čučković za Kurir.

Kako kaže, nekadašnji objekat Јugodrva u osnovi ima 800 m2, 1.600 ukupno, a u njemu bila smještena parfimerija, apoteka, kafić i frizerski salon.

- Sve su to radnje koje imaju zapaljive materije u svojim rafovima, pa ćemo sa strogom pažnjom nastaviti da radimo ovaj posao - zaključio je Čučković i naglasio da će opština pomoći porodicama koje su pretrpjele štetu.

Vlasnici objekata su imali osiguranje, pa će u saradnji opštine i osiguravajućih kuća doći do nadoknade štete.

Prema njegovim riječima, za nestalima se još uvijek traga,. Otkrio je da je riječ o jednoj gospođi iz Obrenovca koja je ranije tog dana išla u kovid ambulantu.

- Očigledno je došla do apoteke da nešto kupi, a nije se vratila ni u Dom zdravlja po rezultate, a ni kući. Osnovana je sumnja da je nastradala u ovom objektu. Druga osoba je radila kao prodavačica unutra - otkrio je predsednik opštine Obrenovac.

Podsjetimo, požar je izbio juče ujutro u Ulici Miloša Obrenovića.

Vatrom su zahvaćeni i automobili parkirani u blizini kineskog tržnog centra i dio krova obližnje stambene zgrade.

Stanari okolnih zgrada su evakuisani, a povrijeđeno je šest osoba.

U višečasovnom gašenju vatrene stihije učestvovalo je 25 vatrogasnih vozila i 55 vatrogasaca.