latinica  ћирилица
03/12/2021 |  11:08 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

SIPA: Slobode lišeno sedam osoba, među njima i Goran Sarić (VIDEO)

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu jutros su na području Bijeljine i Sokoca, slobode lišili sedam osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva" u vezi sa krivičnim djelima "Individualna i komandna odgovornost".
SIPA (foto:ilustracija) - Foto: nezavisne novine
SIPA (foto:ilustracija)Foto: nezavisne novine

Među njima je i Goran Sarić, nekadašnji komandant Specijalne policije Republike Srpske, koga je u novembru 2018. godine Sud BiH pravosnažno oslobodio optužbe za zločine u Srebrenici u julu 1995. godine.

U Bijeljini je jutros uhapšen i Јovica Petrović. Generala Sarića pripadnici SIPA su uhapsili oko šest časova ujutro u porodičnoj kući u Bijeljini.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, biti predate na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U Boračkoj organizaciji  kažu da jutrošnja hapšenja po ko zna koji put pokazuju da je BiH nemoguća država za srpski narod.

- General Sarić je jutros odveden u šest sati bez ikakave najave. Opet se prema našim ljudima postupa kao prema posljednjim kriminalcima. To je pokazatelj da je ova BiH nemoguća država za srpski narod. Ovo je nastavak i što su nam Turci radili, što nam je radila Austrija... Srbi su se s tim nosili koliko su mogli, a najbolji među nama su nosili najveći teret. Ovo je čista provokacija. General Sarić je suđen 10 godina i oslobođen je svih optužnica, i ne znam na šta će ovo izaći - rekao je Miodrag Stevanović predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

SIPA je ranije saopštila da su njeni pripadnici danas na području Bijeljine i Sokoca uhapsili sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.