latinica  ћирилица
03/12/2021 |  12:13 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

Tegeltija i Bovman o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH i regionu

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, na marginama Samita šefova vlada Centralnoevropske inicijative u Budvi, sa potpredsjednikom EBRD-a Markom Bovmanom o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.
Zoran Tegeltija i Mark Bovman - Foto: RTRS
Zoran Tegeltija i Mark BovmanFoto: RTRS

Ovom prilikom Tegeltija je rekao da je prethodni period obilježila teška situacija uzrokovana pandemijom virusa korona i da su svi nivoi vlasti u BiH bili posvećeni saniranju njenih posljedica.

U tom kontekstu Tegeltija je istakao značaj nastavka provođenja mjera kojima se na odgovarajući način stimulišu privredne aktivnosti, uključujući realizaciju energetskih i infrastrukturnih projekata, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji postojećih i pokretanju novih finansijskih programa EBRD-a usmjerenih na unapređenje privrednog ambijenta, naročito kada je riječ o razvoju malih i srednjih preduzeća, energetskom sektoru i saobraćajnoj infrastrukturi.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o novoj strategiji EBRD-a za BiH u periodu 2022.-2027. godina, navodi se u saopštenju.