latinica  ћирилица
03/12/2021 |  13:34 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Rafinerija ulja Modriča predstavila svoje proizvode na sajmu "Automechanic" u Libiji

Rafinerija ulja Modriča predstavila je asortiman svojih proizvoda na nedavno održanom sajmu Automechanic, u gradu Misrata u Libiji, saopšteno je iz Rafinerije ulja Modriča.
Rafinerija ulja Modriča (Foto:ustupljena fotografija) -
Rafinerija ulja Modriča (Foto:ustupljena fotografija)

Na sajmu automobilizma i prateće opreme predstavljena su motorna ulja za putnički i komercijalni program, te industrijska ulja proizvedena prema posebnoj recepturi namijenjenoj za rad u uslovima visokih temperatura, dakle posebno prilagođenoj za tržište Afrike, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, OPTIMA Grupa je početkom ove godine prvi put plasirala proizvode iz Rafinerije ulja Modriča na afričko tržište.

- Radi se o specifičnoj recepturi ulja koja je odličan primjer proizvodnih mogućnosti Rafinerije ulja Modriča. I radi se o perspektivnom tržištu s obzirom da je Afrika drugi po veličini svjetski kontinent. Očekujemo nove uspjehe i dalji rast prodaje - izjavio je komercijalni direktor OPTIMA Grupe Aleksandar Ivanković.

Ivanković je dodao da je strateško opredjeljenje kompanije širenje liste izvoznih tržišta na kojoj su Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Rumunija, Ukrajina, Grčka, Ruska Federacija, Vijetnam, Bugarska, Slovačka, Mađarska, Latvija i Libija.