latinica  ћирилица
03/12/2021 |  14:02 ⇒ 14:09 | Autor: SRNA

Više od 20 eksperata na trećoj Forvard konferenciji

Treća Forvard konferencija, koju 9. i 10. decembra u Banjaluci organizuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, okupiće više od 20 domaćih i regionalnih eksperata iz oblasti digitalne transformacije i pametnih rješenja.
Forvard konferencija - Foto: RTRS
Forvard konferencijaFoto: RTRS

Sa učesnicima konferencije, između ostalih, iskustva će podijeliti stručnjaci iz svojih oblasti Dragana Mijatović i Vedran Antoljak, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju se pojašnjava da je Mijatovićeva rođena Banjalučanka, koja posjeduje više od 20 godina konsultantskog iskustva u međunarodnim kompanijama.

Partner je i generalni direktor međunarodne konsultantske, tehnološke kompanije i kompanije za obuku – "Kvint" sa sjedištem u Amsterdamu i kancelarijama širom Evrope, Amerike i Azije.

Mijatovićeva je savjetovala poslovne lidere u oblasti proizvodnje, tehnologija, finansija i zdravstva.

- Započela je karijeru u Nortel netvorks nakon što je magistrirala elektrotehniku na Tehnološkom univerzitetu Delfi, a magistrirala je na Vebster univerzitetu u Lajdenu. Na Forvardu će govoriti o digitalnoj transformaciji, tačnije o idejama i najboljim praksama koje treba usvojiti i zamkama kojih se treba čuvati na ovom putu - navedeno je u saopštenju.

Vedran Antoljak je direktor i savjetnik za transformaciju poslovanja u "best advajzori" , konsultantskoj firmi za digitalno poslovanje, transformacijske projekte i poslovne edukacije iz Zagreba.

Iz Ministarstva naglašavaju da je Antoljak razvijao, vodio ili učestovao u raznim projektima regionalnih i globalnih korporacija, međunarodnih institucija, regionalnih vlada, te malog i srednjeg preduzetništva.

Tokom bogate radne karijere, osnovao je i 13 godina vodio jednu od vodećih konsultantskih firmi u Јugoistočnoj Evropi "Apsolon", a osam godina je bio i savjetnik Svjetske banke za razvoj privatnog sektora i voditelj kancelarije Međunarodne finansijske korporacije.

Mijatovićeva i Antoljak učestvuju prvog dana konferencije, 9. decembra, od 14.00 do 15.00 časova, na trećem panelu "Ljudski resursi, izazovi i rješenja".

Forvard konferencija biće održana u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.