latinica  ћирилица
03/12/2021 |  14:39 ⇒ 14:42 | Autor: RTRS

Miljanović: Sloboda izuzetno kompaktna ekipa

Fudbaleri banjalučkog Borca u okviru 19. kola Premijer lige BiH dočekuju tuzlansku Slobodu. Utakmica se igra sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom od 15 časova.
Konferencija za novinare FK Borac (Foto: FK Borac) -
Konferencija za novinare FK Borac (Foto: FK Borac)

Prvi meč ova dva tima u Tuzli završen je neriješenim rezultatom 1:1.

Borac ima namjeru da na zimsku pauzu ode sa osvajanjem tri boda, kojima bi ostao u borbi za mjesto koje vodi u evropska takmičenja.

- Sloboda je izuzetno kompaktna ekipa sa odličnim pojedincima. Imaju dobar balans između defanzivne i ofanzivne linije, te mogu da stvore probleme svakom timu. Imaju kvalitetne pojedince i prema naprijed, odlične individualce poput Husejinovića, Maksimovića, Veselinovića i Beganovića koji znaju da budu itekako opasni. U poslednjih pet kola su ostali bez nekoliko bodova u samom finišu. Protiv Veleža i Sarajeva su primili gol u finišu i mogli su da imaju bolji bodovni saldo, tako da je sve to ono što nas poziva na oprez pred ovakav duel. U prvom meču smo bili bolji ali smo u drugom dijelu imali i igrača više - naveo je Nemanja Miljanović, trener Borca.

Borac će na ovoj utakmici da bude oslabljen jer zbog povreda Miljanović ne može da računa na Јovanovića, Molsa i Vukmanovića. 

U sastav kluba iz Platonove vraćaju se oporavljeni Zakarić, te Ćorić, kao i Vušurović i Dujaković, koji su odradili kartone.

Danas je krenula prodaja ulaznica za ovu utakmicu, na prdajnim mjestima u TC Delta Planet i na blagajnama Gradskog stadiona.

Ulaz je slobodan za dame i dječake do deset godina starosti na istočnu tribinu.

Poslije 19. kola na redu je zimska pauza, nakon koje Borac gostuje Širokom Brijegu, u 20. kolu, 26. februara naredne godine.