latinica  ћирилица
03/12/2021 |  17:20 ⇒ 17:29 | Autor: SRNA

Banjaluka: Odbornici SNSD do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima

Klub odbornika SNSD-a u skupštini grada Banjaluka saopštio je da do daljeg neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok Gradska uprava ne počne uvažavati elementarne demokratske standarde i zakone Republike Srpske.
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba) -
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba)

Klub odbornika SNSD-a insistira da se sprovedu odluke koje je u demokratskoj proceduri izglasala gradska skupština, kao što je da se porodiljama isplati puna jednokratna naknada u iznosu od 500

- Izbjegavanje izvršenja ove Odluke u potpunosti ili njeno parcijalno sprovođenje znači derogiranje i nepriznavanje Skupštine, zakona i Ustava Republike Srpske - smatraju u ovom klubu.

Odbornici SNSD-a u banjalučkoj skupštini pozivaju porodilje iz Banjaluke da na temelju Odluke koja je prihvaćena u Skupštini grada na osnovu prijedloga i amandmana banjalučkog SNSD-a,podnesu zahtjev u Skupštinu grada za isplatu jednokratne podrške u iznosu od 500 KM.

- Gradski odbor SNSD-a odlučan je da pruži dodatnu pravnu podršku našim sugrađankama koje su ostvarile pravo na jednokratnu pomoć time što su postale majke tokom 2021. godine - navodi se u saopštenju.

Iz Kluba odbornika SNSD-a pozvali su porodilje da dođu u pravnu službu Kluba u Ulici Јovana Dučića u Banjaluci od 8.00 do 16.00 časova, gdje će im biti pružena sva pravna podrška kako bi realizovale svoje pravo koje su za njih izborili odbornici SNSD-a.

- Naša poruka javnosti, gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću i gradskoj administraciji je jasna - borili smo se osam mjeseci i na kraju pobijedili u slučaju isplate podrške zdravstvenim radnicima, tako će biti i sa porodiljama - navodi se u saopštenju.