latinica  ћирилица
03/12/2021 |  19:22 | Autor: SRNA

Dačić: Neprihvatljivo nametanje rješenja na štetu srpskog naroda

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog izaslanika Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuarta Piča, da svima treba da bude jasno da nametanje bilo kakvih rješenja na štetu Srbije i srpskog naroda u cjelini nije prihvatljivo.
Ivica Dačić (Foto: JADRANKA ILIC) - Foto: TANЈUG
Ivica Dačić (Foto: JADRANKA ILIC)Foto: TANЈUG

- Svi ti izaslanici koji se negde imenuju, ukoliko žele da daju pozitivan doprinos rešavanju pitanja, mi samo možemo da pozdravimo, ali isto tako treba da svima bude jasno da nametanje bilo kakvih rešenja koja bi bila na štetu Srbije i srpskog naroda u celini, za nas nije prihvatljivo - rekao je Dačić za B92.

On je ocijenio da ima mnogo izasanika, a malo ima rezultata, te da je problem u tome što balkansko "bure baruta" uvijek potpali neko sa strane.

- I uvek je na kraju ispadalo da smo mi krivi. Ispada da smo mi kao divljaci koji između sebe ne možemo da se dogovorimo. Meni je uvek bliži naš brat po krvi ovde, nego bilo koji specijalni izaslanik - rekao je Dačić.

On smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. - Dosta je više specijalnih izaslanika. Zadržite ih za sebe - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da ne zna u kojem smislu je Velika Britanija na proteklom samitu NATO u Rigi predložila da se u BiH pošalju NATO snage, napominjući da u BiH već postoji mirovna misija, te istakao da je prošlo to vrijeme kada se vojno rješavalo pitanje Balkana.

On je rekao da Srbija treba da se čvrsto zalaže za mir, te da je to veoma važno u sadašnjim trenucima koji su veoma ozbiljni, a ozbiljna je i situacija vezano za BiH.

- Mislim da britanski izaslanik nije postavljen zbog BiH, nego zašto što i Velika Britanija misli da i ona treba da ima nekog specijalnog izaslanika - rekao je Dačić.