latinica  ћирилица
05/12/2021 |  08:05 ⇒ 09:31 | Autor: RTRS

U Beogradu počelo snimanje TV serije "Šetnja sa lavom"

U Beogradu je prošle nedjelje počelo snimanje nove TV serije pod nazivom "Šetnja sa lavom". Riječ je o adaptaciji čuvene pozorišne predstave koju je prije 12 godina napisao glumac i scenarista Andrej Šepetkovski i koja se bavi jednom intezivnom porodičnom pričom uz elemente drame i komedije.
Glumci serije "Šetnja sa lavom" (Foto: Milan Ilić/RAS Srbija) -
Glumci serije "Šetnja sa lavom" (Foto: Milan Ilić/RAS Srbija)

"Šetnja sa lavom" je nova TV serija koja bi trebalo da donese osvježenje na male ekrane, jer predstavlja savremenu priču koja oslikava naše društvo, kroz prizmu različitih životnih situacija u kojima se nalaze njeni junaci, a uloga glavnog od njih pripala je Andriji Kuzmanoviću.

- Veoma sam srećan zbog kolega sa kojima radim, zaista veliki broj mojih dragih kolega je u ovom projektu. Čini mi se da je ovo prvi tekst koji kad sam pročitao, a nisam imao potrebu nista da menjam. Iskreno, svakako nije prvo, ali ovo je snimanje gde mi ni jedan snimajući dan nije težak - istakao je Kuzmanović.

Anđelka Prpić, glumi TV voditeljku koja je oličenje današnjeg površnog Instagram svijeta.

- Јa glumim Unu koja radi kao TV voditelj, a meni je privlačno to što je ovo jedna pametna i urbana komedija, ali posvećena i detaljno napisana. Drago mi je da pomeramo ljestvicu serijskih formata, a to je svakako zbog toga što je tekst pisao glumac, naš kolega Andrej Šepetkovski, i što je pisao nešto što njega zanima - izjavila je Prpićeva.

Јednu od glavnih uloga ima i iskusni Bane Vidaković.

- Kinezi kažu da je umjentost isto što i život, samo kad se propneš na prste. To je dobra definicija onoga šta smo pokušali u seriji. Kad kažemo da je duhovita, to je istina, ali to nije onaj unerbesni smeijh, već je to onaj osjećaj što donosi unutrašnji osmijeh - ističe Vidaković.

Režiser Filip Čolović izrazio je želju da serija bude gledana i voljena i za 50 godina.

- Tekst je jako duhovit i nadam se da ćemo moći tu duhovitost da prenesemo na gledaoce. Serija sadrži crni humor, a na kraju ima i poruku, koja se bavi duhovnošću, što je Andreju bilo jako važno da prikaže šta je duhovnost danas, kuda mi kao čovječanstvo idemo - naglasio je režiser.

Odličnu glumačku ekipu kompletiraju imena poput Anice Dobre, Tihomira Stanića, Branke Pujić, Slobodana Ćustića, Miljane Gavrilović, Tare Milutinović i mnogih drugih.

Snimanje serije će trajati oko dva mjeseca, a prvo emitovanje se očekuje na proljeće.