latinica  ћирилица
06/12/2021 |  10:45 ⇒ 11/12/2021 | 12:09 | Autor: RTRS

Počinje kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" (VIDEO)

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", koja će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, počinje danas, a prikupljena sredstva biće iskorištena za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama.
S ljubavlju hrabrim srcima (foto: Kabinet predsjednika Srpske) -
S ljubavlju hrabrim srcima (foto: Kabinet predsjednika Srpske)

Namjera je da se kroz nabavku prevoznih sredstava za 33 udruženja u sklopu Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske /Menerali/, olakša pristup korištenju usluga najmlađim članovima Saveza, poput dnevnog zbrinjavanja, školovanja, radno-okupacionih radionica, sportskih i kulturnih aktivnosti i omogući veća uključenost u društveni život zajednica u kojima žive, saopšteno je ranije iz Kabineta predsjednice Srpske.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare.

Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.

"M:tel" humanitarni broj 1411 biće aktivan od 6. do 31. decembra 2021. godine. Pozivom na ovaj broj građani će biti u mogućnosti da podrže akciju sa jednom KM.