latinica  ћирилица
06/12/2021 |  11:41 ⇒ 11:53 | Autor: RTS

Sampdorija želi Dejana Stankovića?

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi da ostanu bez trenera tokom ove sezone jer su sve intenzivnije priče da bi Sampdorija na klupi prvog tima željela Dejana Stankovića. Prema posljednjim informacijama, čak i šef stručnog štaba crveno-bijelih želi da napravi novi korak u karijeri i vrati se u Italiju, ali iz kluba ne žele da prihvate ponudu Sampe.
Dejan Stanković (Foto: crvenazvezdafk.com) -
Dejan Stanković (Foto: crvenazvezdafk.com)

Ekipa iz Đenove nalazi se u velikoj krizi i poslije poraza od Lacija kod kuće u nedjelju uveče (1:3) i očekuje se da trener Roberto Daversa uskoro dobije otkaz.

Daversa je ovog ljeta preuzeo Sampdoriju kada je otišao Klaudio Ranijeri, ali nije uspio da zadovolji kriterijume jer je tim u prvih 16 kola zabilježio samo četiri pobjede, uz čak devet poraza, pa zauzima 15. mjesto na tabeli Serije A sa 15 bodova.

Italijanski mediji su još ranije pisali da je Stanković velika želja predsjednika kluba Masima Ferera i kontakti su napraveljeni, što je potvrdio i najpoznatiji insajder kada su transferi u pitanju – Fabricio Romano.

Romano je istakao da i nekadašnji fudbaler Zvezde, Lacija i Intera hoće da se vrati u Italiju, sada kao trener, ali da ga šampion Srbije ne pušta u ovom trenutku.

- Nema dogovora Sampdorije i Crvene zvezde o Dejanu Stankoviću. Bivši Zvezdin trener ima želju da preuzme Sampdoriju, ali kako trenutno stoje stvari, njegov trenutni klub ne prihvata tu ponudu - objavio je Romano.

Njegov kolega Nikolo Šćira, urednik lista Gazeta delo Sport, otkrio je i da su iz uprave srpskog predstavnika potraživali novac za trenera, ali da je to Ferero odbio.

- Crvena zvezda je tražila plaćanje penala kako bi dala zeleno svjetlo za odlazak Dejana Stankovića. Ferero ne želi to da plati. Za petak je zakazana utakmica sa Đenoom koja će biti posljednja šansa za Daversu. Ako ponovo izgubi, biće otpušten - otkrio je Šćira.

Na stadion "Rajko Mitić" Deki je stigao prije dvije godine, kada je naslijedio Vladana Milojevića i sa crveno-bijelima je osvojio dvije titule, Kup Srbije i obezbijedio dva evropska proljeća, s tim da će u četvrtak protiv Brage igrati u Portugaliji sa ciljem da i drugi put pod Stankovićevim vođstvom prezime u Ligi Evrope.

Što se tiče domaćeg šampionata, Zvezda je druga na tabeli sa tri boda manje od najvećeg rivala Partizana.